Ralph de Graaf
Propriétaire-Owner Chambres d’hôtes Les Trois Comtes |
Owner Bed and Breakfast Academy

 

Met een achtergrond als keukenarchitect is de switch naar commercieel leidinggevende in diverse sales functies niet geheel voor de handliggend. “Mijn passie voor ontwerpen en architectuur is nooit verloren gegaan, maar de commerciële sector is een omgeving waarin ik mij helemaal thuis voel”. Toen Lindy mij enthousiasmeerde om samen leiding te geven aan The College Hotel te Amsterdam kon ik veel jaren ervaring kwijt in deze geweldige functie. Van de organisatie van evenementen, marketing beleid, omzetrealisatie tot aan de commerciële aansturing van de afdelingen reserveringen en bediening heb ik mijn kennis kunnen verrijken. En dat ik hedendaags mijn beide passies in ons bedrijf tot uitvoering kan brengen is geweldig! Voor mij is het continue een uitdaging om alles eruit te halen wat er in zit en mijn opgedane kennis en ervaringen delen met mensen die dit uit hun bedrijf willen halen. “Samen met hen een vertaalslag maken voor het starten van een succesvolle B&B is een uitdaging welke ik graag voltooi”! Wij willen laten zien dat jaren voorbereiding om een droom te verwezenlijken niet altijd nodig hoeft te zijn. Als je weet wat je wil en hoe je dit samen kunt bewerkstelligen, waarom dan nog wachten … gewoon doen!

Lindy de Graaf – Neefjes
Propriétaire-Owner Chambres d’hôtes Les Trois Comtes |
Owner Bed and Breakfast Academy

 

Al snel was het voor mij duidelijk. De hotellerie is waar ik thuishoor. Dus was het mijn streven om de hotelwereld in al haar facetten te leren kennen. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben in diverse (commerciële) functies binnen de hotellerie, kreeg ik een unieke kans om een 4* boutique hotel te leiden in Amsterdam Oud-Zuid, te noemen The College Hotel. Een bijzonder hotel met een uniek concept namelijk het opleiden en aansturen van studenten van de middelbare en hogere hotelschool. Naast mijn brede takenpakket van het algehele beleid tot aan support van de diverse afdelingen was ik als hotelmanager tezamen met mijn management team tevens verantwoordelijk voor het opleiden van 500 studenten op jaarbasis. Het enthousiasmeren, motiveren en het uiterste halen uit onze studenten en vaste werknemers was mijn ultieme uitdaging met de daarbij behorende service en resultaten. Hedendaags is dit nog steeds wat ik nastreef en daarnaast deel ik de passie van Ralph voor Interieur & Styling. “Hierdoor is ons bedrijf Les Trois Comtes een perfecte afspiegeling geworden van wie wij zijn, het kenmerkt alle drie de facetten waar wij ons met veel passie voor inzetten; de B&B, coaching en interieur”.

Ons verhaal

Na enkele jaren met veel plezier een 4* boutique hotel te hebben geleid in het chique Amsterdam Oud-Zuid besloten wij dat dit het juiste moment was om een nieuw avontuur aan te gaan; een eigen Chambres d’hôtes in ons geliefde Zuid-Frankrijk. Na diverse huisbezoeken door Ralph in de Languedoc was het al snel liefde op het eerste gezicht op een bijzondere verborgen parel in een typisch Frans dorp. Na een tweede bezoek werd ook Lindy verliefd. “Vanaf de eerste keer dat wij dit elegante herenhuis binnenstapten was het ons duidelijk; dit herenhuis, midden in het door ons geliefde deel van Frankrijk, is de perfecte locatie waar wij met veel plezier gasten kunnen ontvangen”. En zo ontsonden al snel de contouren voor wat uiteindelijk zou uitgroeien tot Chambres d’hôtes Les Trois Comtes. Een strakke planning en uitdagende deadline waren onze leidraad om dit avontuur in goede banen te leiden. En zo geschiedde het was nog geen 4 maanden later dat alle handtekeningen waren gezet en de overdracht was voltooid. We konden aan de slag! Met lange dagen van keihard werken slaagden we erin om in mei 2016 onze deuren te openen met twee kamers. Een speciaal moment als de eerste gasten hun entree maken. Het klussen ging tussen de bedrijven door gewoon verder en langzaamaan zeker kwamen we tot de afronding van vier kamers. Het enthousiasme van gasten en de waardering helpen je erdoorheen, want het is hard werken. Vanaf dit moment heeft de tijd niet stil gestaan, want het is met heel veel trots dat we kunnen zeggen dat we een prachtig vol seizoen hebben mogen beleven. We hoopten het en hadden het vertrouwen maar dat we het hebben gerealiseerd is geweldig! Met een relatief klein budget, een doordacht plan en hard werken binnen 1 jaar een succesvolle B&B neerzetten. En het mooiste cadeau… dat gasten het waarderen en geïnspireerd raken door ons verhaal! Het is om deze reden dat we onze kennis en ervaringen willen delen. Het is té leuk om je resultaten te delen en ook anderen hun droom te zien verwezenlijken!